Ei mikään bosslady, ihan vaan boss

Yle julkaisi taannoin jutun 15-vuotiaiden tyttöjen unelma-ammateista. Unelmat olivat päivittyneet parin vuosikymmenen takaisista. Tuolloin haavelistalla olivat kampaaja ja assistentti, nykyään unelmoidaan asianajajan pestistä tai yrittäjyydestä. Tässä linkki juttuun.

Samaan yhteyteen sopii mielestäni aihe, jota olen pyöritellyt päässäni jo pitkään. Nuorista naisista on pitkään ajateltu, että he ovat vähän työelämän altavastaajia. Muistan itse omilta parikymppisvuosiltani sen, että vakituinen työpaikka tuntui aivan utopistiselta haaveelta ja olin kavereideni kanssa henkisesti varautunut vuosien määräaikaisuuksien ketjutukseen, koska se oli silloin ns. maan tapa. Lisätään soppaan tytöttely, #metoo ja naisten ja miesten välinen palkkojen epätasa-arvo.

Niinpä tuntuu uskomattoman hienolta, että meille ja maailmalle on syntynyt kokonaan uusi ala, jota nuoret naiset hallitsevat ihan suvereenisti. He tienaavat hyvin. He tekevät yhteistyötä vain niiden brändien kanssa, joiden arvot vastaavat heidän omiaan. Uskallan väittää, että tämä ala vaikuttaa myös nuorten tyttöjen urahaaveisiin. Vaikka kaikista ei tule 200K vuodessa tienaavaa muotivaikuttajaa, kuten kaikista lätkäharrastajista ei tule liigapelaajia, niin ainakin unelmiin on tullut roimasti lisää vaihtoehtoja. Se on upeaa!

Kaksi mahtavasta esimerkistä käyvää nuorta naista ovat Mimmit sijoittaa -kaksikko Pia-Maria ja Hanna. Minulla on ilo päivittäin todistaa heidän Mimmit Sijoittaa Oy:nsä kasvua. Mimmit ovat vuodessa luoneet tyhjästä unelmiensa työpaikan ja muuttaneet alivuokralaisiksi Asennemedian toimiston ylimääräiseen neukkariin. He ovat luoneet kokonaan uuden tavan puhua rahasta ja vaurastumisesta. He ovat tehneet vaurastumisen tavoittelusta sekä coolia että järkevää. (Itsehän myin samanikäisenä osakkeet ja bailasin rahat.)

Vielä kun päästäisiin otsikon bosslady-sanasta kokonaan eroon, niin olisin tyytyväinen. Ihan vain boss, kiitos!

Kirjoittaja: Noora Kunttu