Asennemedia ♥ Suomi: Porvoo-vinkit

Porvoon vanha kaupunki. Kuva: Ida Timonen

Tällä viikolla oli tarkoitus liikkua Itä-Suomessa, mutta emme päässeet itäistä Uuttamaata pidemmälle, kun porvoolainen asiakkuusjohtajamme Annika alkoi listata vinkkejään kotikaupunkiinsa. Vinkkejä on niin paljon ja ne ovat niin ihania, että otetaan tämänviikkoinen kesäkirje kunnon pysähdyksenä ennen kauemmaksi pääkaupunkiseudulta suuntaamista.

Tässä tulevat Annikan Porvoo-vinkit:

Paras jätski: Porvoon vanhan jäätelötehtaan jäätelöt ovat must Porvoo-reissulla. Vanhasta kaupungista ja jokirannasta löytyy kioskit ja lisäksi pyörillä liikkuu useampikin myyjä. Mauista suosittelen testaamaan ainakin kirsikan!

Paras pizza: Gabriel 1763, heittämälllä kaupungin parhaat pizzat. Täällä pizzoista löytyy vanhoja klassikoita sekä satokauden mukaisia yhdistelmiä. Pro tip: tilaa takeaway pizza ja kipua Vanhan kaupungin Linnamäelle, jossa kaupungin parhaat näkymät.

Paras lounas: Kirkon kupeessa sijaisevassa Vanhan Porvoon Glassikossa ihana miljöö sekä loistavat lounaat, testaa ainakin kalakeitto.

Parhaat second handit: Kirppiksisistä suosittelen käymään läpi vanhan kaupungin kupeessa olevan Bohemian, ihana yhdistelmä vaatteita sekä sisustustarvikkeita, täältä voi tehdä tosi hyviä merkkilöytöjä. Kellari Kirppis vanhan kaupungin kupeessa on myös käymisen arvoinen.

Paras leikkipuisto: Porvoon kaupunginpuistossa sijaitsee Muumipuisto, joka on lapsiperheille pysähtymisen arvoinen paikka. 

Paras uimaranta: Jos sinulla on auto käytössä, niin suosittelen piipahtamista myös muualla kuin vanhassa kaupungissa. Ihanimmat hiekkarannat upealla merinäköalla sijaitsevat Sondbyssa, useimmilla rannoillla on myös grillausmahdollisuus, joten eväät kannattaa ottaa mukaan. 

Paras tori: Porvoon saaristosta löytyy Pellinki-niminen saari, jonne pääsee ainoastaan lossilla. Idyllisessä saaressa järjestetään kesätori sekä joulumarkkinat, joissa lähistön kalastajat myyvät kalatuotteita. Torin yhteydessä on myös kesäkahvila, hiekkaranta sekä venesatama.

Porvoosta ei olekaan enää kovin pitkä matka Kotkaan, joka tarjoaa upeiden merellisten maisemien lisäksi Suomen parhaat lohileivät. Strategimme Noora paljastaa monen purjehduskesän kokemuksella, että Kalamajaan kannattaa ehdottomasti piipahtaa Kotkan seudulla liikkuessa ja maistaa erilaisia lohileipiä. Muita must-juttuja Kotkassa: Sapokan puiston ihailu, Varissaari kaupungin edustalla ja Nuokkojen retkisatama, jos olet omalla veneellä liikkeellä.

Ensi viikolla matkataan sitten syvälle Savoon.