Töissä Asennemedialla: Vastaava tuottaja Erika

Olen ilokseni saanut vastata useampiin ihaniin viesteihin Asennemediasta työpaikkana viime viikon lomauutisten jälkeen. Kuin tilauksesta meillä on juuri muokattu työnkuvia hiukkasen ja voisin aloittaa juttusarjan siitä, millaisia tehtäviä meillä Asenteella on. Olemme pieni työpaikka, meitä on laskentatavasta riippuen 11-12. Pienessä talossa eteneminen on aina hiukan haasteellista, mutta kyllä meillä silti pyöritellään toimenkuvia uusiksi, jotta kaikki pysyvät motivoituneina. Tänään on vuorossa vastaavan tuottajamme Erikan kertomus siitä, miten työtehtävän sisältö muuttui ja tulee muuttumaan, kun pesti muuttui tuottajasta vastaavaksi tuottajaksi.

Tuottajat tekevät Asennemedialla tarjouksia ja raportteja, pitävät asiakkuuksien lankoja käsissään ja tukevat vaikuttajia kampanjoiden toteutuksessa. Esimerkiksi. He lienevät sukua mainostoimistojen projektipäälliköille.

Vastaava tuottaja Erika Lumme

Mutta mitä sitten tekee vastaava tuottaja?

”Kun aloitin Asennemedialla tuottajana ja aloin olla perillä uudesta työnkuvastani, aloin aika nopeasti ja omatoimisesti kyseenalaistaa tiettyjä toimintatapoja, ja tuomaan urallani aiemmin hyväksi havaittuja käytäntöjä myös tänne. Olen ihminen, joka on äärimmäisen järjestelmällinen ja tarkka, ja rakastan prosesseja. Ilman niitä tuntuu vähän siltä, ettei missään ole järkeä. Siksi sujahdinkin aika nopeasti rooliin, jossa aloin päivittää ensin omia toimintatapojani, ja sitä kautta toin niitä esille myös kollegoilleni, jotta hekin voisivat inspiroitua uusista tavoista tehdä työtä. Tiimeissä työskentelyssä parasta on se, että jokaisella on hyviä ideoita ja uusia tapoja, joista voi olla hyötyä muille!

Miten minun työnkuvani nyt sitten muuttui, kun siirryin tuottajasta vastaavaksi tuottajaksi? Jatkan edelleen omien tuotantojeni vetämistä, ja vastaan asiakkuuksissani projektien sujuvuudesta aina aikatauluista raportointiin. Keväällä aloitin tuotantotiimimme viikkopalaverien vetämisen, joissa huolehdimme koko Asennemedian tuotantojen kehittämisestä ja tuotantotiimin keskinäisen yhteistyön sujuvuudesta. Vastaan Asennemedian tuotantoprosessien kehittämisestä ja tuotantotiimin hyvinvoinnista. Tavoitteena on, että jatkossa pystyn kehittämään tuotannon prosesseja hyödyttäen niin meitä, kuin vaikuttajiamme sekä asiakkaitakin.

Jatkossa toimin myös meillä sisäisesti tuotannon ja myynnin välikätenä ja pidän huolen, että tieto kulkee aktiivisesti tiimien välillä. Myös uusien tuottajien perehdytys ja tukena oleminen on jatkossa minun työtehtäväni. Roolissani on tärkeää, että kuuntelen tuottajia: jos jollain on liikaa tai liian vähän tuotantoja pöydällä, autan uudelleen resursoinnissa. Pyrin myös löytämään jokaiselle ne parhaimmat tavat, miten omasta tuotantotyöstä saa mahdollisimman sujuvaa ja stressitöntä.

Titteli tuo mukanaan myös paljon muutakin, mutta näin muutaman päivän ja kesäloman jälkeen vastuut eivät ole vielä konkretisoituneet, sillä positio on uusi pienessä yrityksessä ja itse muokkaan sitä toimillani suuntaan ja toiseen. Odotan innolla sitä, että saan olla mukana tekemässä asioita, jotka oikeasti tekevät ihmisten työstä jouhevampaa, sekä olla meidän tuottajien tukena, sillä haluan aina auttaa kaikkia. Visuaalisuus on minulle myös todella tärkeää ja jatkossa haluan myös panostaa siihenkin enemmän, sillä visuaalisuus on äärimmäisen tärkeää tällä alalla. Vaikka tuotanto on systemaattista työtä, haluan pitää myös luovuuden mukana tekemisessä.”

Erikan erittäin visuaalista ja inspiroivaa IG-tiliä voit seurata täällä.

Lue myös Töissä Asennemedialla -sarjan ensimmäinen toinen täältä, jossa podcastien kehitysjohtaja Noora kertoo omasta työstään!

Terkuin,
Noora, jolla on myös uusi titteli, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla!

Kirjoittaja: Noora Kunttu