Töissä Asennemedialla: Podcastien kehitysjohtaja Noora

Tällä kertaa on vuorossa minun eli Nooran työn esittely. Olen Asennemedian podcastien kehitysjohtaja, aiemmin toimin strategina.  

Podcastien kehitysjohtaja
Podcastien kehitysjohtaja Noora Kunttu

Olin jo aiemmin vastannut jonkin verran Asennemedian podcastien kehityksestä, mutta uuden työnkuvan myötä keskityn entistä enemmän podcast-asioihin. Meillä on pieni työyhteisö, joten totta kai teen myös muuta, kuten aiemminkin, mutta podcast-liiketoiminnan kasvattaminen saa aikakakustani suurimman siivun.

Käytännössä pohdin ja tutkin paljon sitä, miten löytyisi uusia tapoja kaupallistaa podcasteja, mitä mahdollisuuksia teknologia tuo tullessaan ja mitä podcastien vetäjät voivat tehdä myös varsinaisen podcastin ulkopuolella. Olen itse kokeilukulttuurin kannattaja, joten voimme testata moniakin asioita ja hylätä nopeasti ne, jotka eivät toimineet. Vedän podcasti-tiimiämme, johon kuuluvat lisäkseni audio creative Miikkael ja podcast-tuottaja Janika. Lisäksi pidän yhteyttä Henkkaan eli Iso H:hon, jonka kanssa meillä on pitkä yhteinen taipale ajalta, kun Asennemedian podcastit äänitettiin ja editoitiin vielä Rähinä Recordsin studiolla. Henkka editoi edelleen muutamaa Asenteen podia ja hänen kanssaan käydään myös yleisiä pohdintoja alan tulevaisuudesta.

Lisäksi kuuntelen tietysti kaikki Asennemedian vaikuttajien podcastit viikottain. Teen myös kilpailijaseurantaa ja yleistä skenen tutkimusta, joten iso osa työajastani kuluu luurit päässä. Onneksi samalla voi käydä vaikka kävelyllä tai viikata pyykkejä ja asiat tutkitusti (Lähde: BBC Audio Activated 2019) jäävätkin paremmin päähän, kun kuuntelun ohella touhuilee jotain pientä. Yritän poimia vaikuttajiemme jaksoista aina vinkkejä myös myyntitiimillemme.

Toiseksi suurimman palan kakustani vie ilman muuta viestintä: niin Asennemedian oma, ulkoinen viestintä kuin sisäinenkin. Kirjoitan vaikuttajillemme viikkokirjettä, kirjoitan tiedotteita, teen mediatyötä, kirjoitan esimerkiksi näitä tekstejä sivuillemme ja vedän satunnaisesti ilmestyvää Asennemedian ääni -podcastia.

Lisäksi teen luovaa suunnittelua erityisesti podcast-kampanjoihin, mutta myös Instagramin ja blogien puolelle, toimin kuuntelevana korvana vaikuttajille ja teen heidän kanssaan henkilöbrändien kehitystyötä.

Tosi monipuolinen työnkuva tämä siis on. Seuraavalla kerralla kuullaan sitten jonkun asiakkuuksien tiimissä eli myynnin parissa työskentelevän työstä.

Seuraa Nooraa Instagramissa täällä.

Lue myös Töissä Asennemedialla -sarjan ensimmäinen osa täältä, jossa vastaava tuottajamme Erika kertoo omasta työstään!

Kirjoittaja: Noora Kunttu