Asennemedian 4 kirjavinkkiä tulevaan vuoteen

Asennemedian vaikuttajilta ilmestyy peräti neljä uutuuskirjaa ensi vuonna. Tässä vinkkaukset vaikuttajilta tuleviin kirjoihin. Näitä et halua missata.

Kuva: Laura Tirkkonen

Homevialaura-blogista tutun Laura Tirkkosen kirjoittama ja Kaisa Huotarin kuvittama Fiian kimpsut ja kampsut – Kuinka kasvaa kestäväksi kuluttajaksi on saatavilla marraskuussa Cozyn verkkokaupassa ja kaupoissa. Kirjan avulla voi auttaa omaa lastaan käsittämään tavaran arvoa ja tarkoitusta. Upea kirja on täynnä loruja, joista varmasti tulee lasten suosikkeja. Kirjan voi jo laittaa ennakkotilaukseen Cozyn verkkokaupassa.

Laura on kirjassaan ajankohtaisen aiheen äärellä ja kestävä kehitys onkin vallitseva megatrendi. Kuten Laura itsekin toteaa: ”Koen, että meidän ihmisten suhde tavaraan on alkanut muuttua ilmastonmuutoksen, kiertotalouden, kon marittamisen, kaupungistumisen ja ahtaan asumisen yleistymisen myötä.”

Monilahjakkuus Sara Parikka on myös ilahduttanut fanejaan kirjauutisilla. Saran toinen kirja ilmestyy WSOY:lta alkukeväällä 2021. Sara paljastaa kirjastaan jo sen verran, että toinen kirja ei ole jatko-osa Saran esikoiselle, 365 Ilon ja inspiraation vuosi -teokselle, vaan oma kokonaisuutensa. Kirjan teema on työelämä ja oman juttunsa löytäminen. Koko hommasta jopa vielä vähän inspiroivampaa tekee se, että kirja ilmestyy myös äänikirjana – tietenkin Saran itsensä lukemana.

Rakastetun Notes on a life -blogin kirjoittaja Stella Harasek julkaisee paljon toivotun esikoiskirjansa 11.5.2021. Tammen kustantama Pimeä aine on fiktiivinen romaani, joka kertoo mahdottomasta ihmissuhteesta, valokuvaamisesta ja musiikista 19-vuotiaan Varvun linssin lävitse. Varvun rakastuminen opettajaansa Danieliin pakottaa molemmat kohtaamaan elämän vaikeimpia asioita.

Suomen suosituinta true crime -podcastia, Jäljillä-podcastia juontava Tilda Laaksonen paljasti hiljattain jännittäviä uutisia: hän on allekirjoittanut kustannussopimuksen Otavan kanssa. ”Olen aina lukenut paljon ja kirjoittanut lapsesta saakka. Tämän kirjan kirjoittaminen onkin unelmieni täyttymys ja lapsuuden haaveeni käy toteen”, Tilda iloitsee.

Tildan ansiosta huippusuosittu true crime -genre on saanut Suomessa vahvan fanikunnan. Tilda jatkaa suomalaisen true crime -genren edelläkävijänä tarjoamalla seuraajilleen sisältöä kirjan myötä uudessa muodossa.

Jatkuvasti muutoksessa olevalla alalla on upeaa nähdä, kuinka vaikuttajat tarttuvat uusiin haasteisiin ja laajentavat sisältöjään entistä monialaisemmiksi. Onnittelut Asennejengin kirjailijoille uusista ja upeista aluevaltauksista!

Kirjoittaja: Kinja Pakarinen