Sinä, joka mietit, millaisia terveisiä rustata naistenpäiväkimpun korttiin: lue ja kuuntele nämä

Asennemedian sisällöt tarjoavat rohkeaa ja huumorilla höystettyä feministipuhetta, yhteiskunnallisia näkökulmia ja uravinkkejä omannäköiseen työuraan.

Mona Blingin ja Irene Naakan odotettu Kroonisesti ärhäkkä -podcast alkaa naistenpäivänä 8.3. Jos et tiennyt, miksi on ongelma, että setämies pelottelee vanhaksipiiaksi jäämisellä ja haluat kuulla vastauksen, saada hyvät naurut ja posauttaa patriarkaatin, tämä on sinulle juuri oikea podcast. Kuuntele hulvaton traileri tästä.

Kroonisesti ärhäkkä -podcastin Mona Bling ja Irene Naakka. Kuva: Ninni Vidgren

Sara Parikka tarjoaa nuorille naisille inspiraatiota ja rohkeutta uraunelmien toteuttamiseen uunituoreessa ITSE TEHTY -kirjassaan. Opas omannäköiseen työelämään kannustaa lempeästi ja monipuolisesti. Lue lisää Saran blogissa täältä.

Sara Parikka. Kuva: Niki Strbian

Kokosimme myös parhaita Asenne-jengin naistenpäivän nostoja vuosien varrelta. (Ei, valitettavasti nämä eivät ole vanhentuneet.)

Homevialaura

Naistenpäivästä voi olla montaa mieltä, en aina tiedä ajatuksiani siitä itsekään. Olen aikaisemminkin pohtinut, onko työmatkalla jaettu ruusu kaunis kunnianosoitus vai irvokas symboli sille, ettei euromme edelleenkään ole euro.

Ja jos naistenpäivän tarkoitus todella on muistuttaa naisten oikeuksista ja puhua epätasa-arvosta, miksi naistenpäivänä naiset esiintyvät passiivisina ruusujen ja suklaarasioiden vastaanottajina. Tai ovat ainakin esiintyneet, ehkä puheenvuoro nyt on siirtymässä enemmän meille naisille itsellemme.

Lue Lauran koko kirjoitus täältä.

Afterwork-podcast

Kuka muistaa vielä Be a Lady -videon viime vuodelta? Naisten kohtaamat vaatimukset eivät ole koronavuoden aikana ainakaan vähentyneet ja Yhdysvalloissa nähdään jopa taantumista, kun naiset ovat jättäytyneet pois työelämästä, kun etätyön ja lasten kotihoidon yhdistäminen on osoittautunut ylivoimaiseksi. Afterworkin Jenni Rotonen, Meri Milash ja Petra Väänänen käsittelivät vaatimuksia viime vuoden naistenpäiväjaksossa ja jakso on edelleen varsin ajankohtainen.

Onko nainen naiselle susi? -jakson voi kuunnella tästä.

Hei baby -podcast

Viime vuonna Kirsikka Simbergin ja Vivian Nickin luotsaamassa Hei baby -podcastissa ladattiin faktat tiskiin siitä, mitä lapsen saaminen maksaa. Onko se, että naisen euro ei edelleenkään ole euro, kiinni siitä, että naiset tippuvat tulokelkasta ensimmäisen lapsen saadessaan ja jakautuvatko rahat lapsiperheessä naisten kannalta reilusti? Suorapuheisuudestaan tunnettu Nata Salmela avaa omat excelinsä.

Kuuntele jakso tästä.

Asennemedian kaikki vaikuttajat löydät täältä ja podcasteja voit kuunnella muun muassa Spotifyssa, Acastissa ja iTunesissa.

Kirjoittaja: Noora Kunttu