Harkassa Asennemedialla: Oonan monipuolinen kokemus ja Johannan vinkit tuleville hakijoille

Asennemedia työllistää säännöllisesti eri alojen osaajia palkallisiin harjoitteluihin. Tässä artikkelissa kerromme, millainen kevään 2021 tuotantoharjoittelija Oonan kokemus oli, sekä annamme vinkkejä tuleville Asenneharkkareille hakemuksen tekoon.

Oona Alajärvi

Oona Alajärvi liittyi Asennemedian tiimiin huhtikuussa 2021 tuotannon harjoittelijana ja hurmasi kollegat saman tien. Oona kertoo, että oli ennen harjoitteluaan seurannut jo pidempään Asennemedian töitä ja ajatus harjoittelusta oli ehtinyt kypsyä.

”Kuulopuheiden ja Instagramin perusteella minulle oli muodostunut Asennemediasta kuva, jossa on todella kunnianhimoinen ote työhön mutta myös välittävä ja hyvä meininki. Nämä vaikuttivat suuresti päätökseeni hakea Asenteelle harkkaan”, Oona kertoo.

Harjoittelun aloittaminen etänä jännitti, mutta jännittäminen osoittautui turhaksi. Oonan harjoittelun työtehtävät koostuivat pääasiassa tarjousten ja raporttien työstämisestä, sekä tuotantojen edistämisestä yhdessä projektipäälliköiden kanssa. Lisäksi hän sukelsi Google Analyticsin maailmaan ja sai vapauttaa sisäisen graafikkonsa.

Oona on iloinen, että harjoittelussa oli aidosti mahdollisuus vaikuttaa työtehtäviin ja työpöytä kasattiinkin juuri hänen vahvuuksiaan ja mielenkiinnonkohteitaan mukaillen. Jokainen päivä oli erilainen kokemus ja välillä päivä hujahti palavereissa, toisinaan taas Instagramissa seikkaillen. Asennemedian offline-tunti auttoi Oonaa rytmittämään poikkeusolojen etätyöpäiviä.

Oona kertoo, että harjoittelu tarjosi paljon käytännön oppeja. Suurin oivallus lienee kuitenkin se, kuinka moneen vaikuttajamarkkinointi taipuu ja miten se parhaimmillaan voi olla keskeinen osa suurissakin mainoskampanjoissa.

Harjoitteluhakemuksissa huomion kiinnittää persoona

Asennemedian projektijohtaja ja team leader, Oonankin harjoittelua luotsannut Johanna Risku kertoo, että Asennemedia etsii harjoittelijoita, joilla on asenne kohdillaan ja paljon potentiaalia. Koulutus- tai kokemustaustalla ei ole väliä. Tärkeintä on löytää tiimiin sopivat henkilöt, olitpa sitten vastavalmistunut tai vaikka jo vuosia työelämässä vaikuttanut konkari. Johanna kehottaakin hakijoita pohtimaan vähemmän muodollisia pätevyyksiä ja enemmän omaa intohimoa.

”Ratkaisukeskeisyys, toimeen tarttumisen meininki ja aito halu kehittyä osaajana, niistä on Asenteen harkkarit tehty”, Johanna summaa.

Johanna Risku

Johanna paljastaa, että harjoitteluhakemuksissa huomion kiinnittää erityisesti se, miten hakijan persoona tulee näkyviin. Luonteesta voivat kertoa muun muassa tarinankerronta, visuaalisuus, murteella kirjoittaminen tai vaikkapa hakuvideo. Toisin sanoen: näytä vahvuutesi – älä tyydy kertomaan.

Hakemusta tehdessä kannattaa miettiä omia vahvuuksiaan käytännön kannalta, Johanna muistuttaa. Asenneharkkarille voi olla eduksi esimerkiksi asiakaspalvelutyöstä opittu joustavuus, urheiluharrastuksen tuoma määrätietoisuus tai kirjoja lukemalla syntynyt monipuolinen kielenkäyttö.

Johanna muistuttaa, että hakemusta lähettäessä kannattaa panostaa huolellisesti tehdyn hakemuksen lisäksi sen saateviestiin: ”Kun hakemus lähetetään sähköpostilla, muista kirjoittaa viestisi ihmiseltä ihmiselle. Puhuttele nimellä, kerro viestissä jotain itsestäsi ja mitä paikkaa olet hakemassa”, Johanna vinkkaa.

Miten harjoittelijaksi sitten pääsee?

Tänä syksynä Asennemedia ottaa ensi kertaa tiimiinsä myynnin harjoittelijan. Hakuaikaa on sunnuntaihin 12.9. asti ja hakemuksen voi lähettää Johannalle osoitteeseen johanna@asennemedia.fi. Lue lisää syksyn harjoittelusta täältä.

Lue lisää harjoittelijoidemme kokemuksista: miten meni Amandan tuotantoharkka etäaikana ja Nean harjoittelu podcast-tiimissä.  

Kirjoittaja: Janika Immonen